Wekelijks inloopspreekuur op woensdag: Hulp bij administratie & schulden,

09:00 - 12:00,

Klik voor meer informatie

Interviews

Wil je weten wat een Budgetmaatje voor je kan betekenen? Of een idee krijgen wat het werk als Budgetmaatje inhoudt? Hieronder vind je een selectie van ervaringsverhalen.

“Vanaf dag één was het echt een perfecte match”

Monique werd gekoppeld aan vrijwilliger Henny van Budgetmaatjes 010. Die samenwerking klikte direct. “Het was fijn dat ik bij Henny mijn verhaal kon doen en dat het ook nog eens gezellig was.” Het interview met Monique en Henny lees je hier.

“Ik heb het geluk dat ik aan de andere kant zit, dus waarom zou ik mijn expertise niet inzetten?” 

Als Budgetmaatje coacht Nancy Kalidien mensen in het budgetteren. “Ik kom zelf uit de financiële wereld, daar doe ik eigenlijk hetzelfde. Als Budgetmaatje doe ik het bij iemand aan de keukentafel, door samen een huishoudboekje te maken bijvoorbeeld.” Lees hier het verhaal van Nancy. 

“De kleine dingen geven mij voldoening” 

Jurrien kreeg hulp toen hij in de schulden zat. Als vrijwilliger bij Budgetmaatjes 010 wil hij hetzelfde doen. “Het is zo’n onbeschrijfelijk gevoel als je geen schulden meer hebt, dat gun ik anderen ook.” Klik hier voor het volledige verhaal van Jurrien. 

“Fantastisch mensen vooruit te helpen” 

Bedia Kas is sinds 2017 Budgetmaatje bij Budgetmaatjes 010. Ooit leefde zij van 40 euro per week, nu helpt ze anderen. ‘Dit project heeft mij veel gebracht en ik zou het iedereen met een sociaal hart aanraden!’ Hier vind je het verhaal van Bedia. 

“Zonder Wim had ik het nooit gered” 

‘Ze zeggen weleens dat geld niet gelukkig maakt’, zegt meneer Castillo. ‘Misschien is dat zo, maar géén geld maakt zeker ongelukkig.’ Hij weet waar hij over praat, want meneer Castillo heeft problematische schulden waar hij zich zorgen om maakt. Het water stond hem zó aan de lippen, dat hij twee jaar geleden de hulp inschakelde van Budgetmaatjes 010. Hij werd gekoppeld aan Wim en die gaf hem precies de hulp die hij nodig had: ‘Wim bracht licht aan het einde van de tunnel.’ Lees hier het verhaal van Meneer Castillo.